Studiespesialisering med Toppidrett som programfag på Sørumsand Videregående Skole fra høsten!

Postet av Sørumsand IF den 27. Jan 2022

Toppidrett som programfag

Toppidrett er et programfag for elever som går på utdanningsprogrammet studiespesialisering. Programfag på studiespesialisering består av 140 årstimer, i gjennomsnitt 5 timer per uke à 45 minutter. Toppidrett 1 kan velges av elever på studiespesialisering i Vg1 og Vg2. Elever som tar Toppidrett 1 i Vg1, kan fortsette med programfaget Toppidrett i Vg2 (Toppidrett 2). Elevene velger faget etter at de tas inn som elever på Sørumsand videregående skole (man søker ikke spesifikt om toppidrett i Vigo, kun utdanningsprogram og skole). Toppidrett er ikke kun for elever som satser aktivt innenfor idretten, men også for elever som vil ha mulighet til å videreutvikle sine fotballferdigheter og kombinere fotballinteressen med skole.

Toppidrett er et valgfritt programfag, men inngår ikke i kravet til fordypningsfag for elever på studiespesialisering. På Vg2 velger elever i tillegg til toppidrett programfag innenfor realfag eller språk, samfunnsfag og økonomi, slik at de kan oppnå spesiell studiekompetanse i tillegg til generell studiekompetanse. Spesiell studiekompetanse kreves for å komme inn på en rekke studier (realfag og kombinasjoner av realfag).

Elever på Vg1 som velger Toppidrett 1 får 5 uketimer ekstra. Det betyr imidlertid at elever som har Toppidrett 1 på Vg1, kan ha 5 uketimer mindre i Vg3 siden elever på studiespesialisering skal ha totalt 90 uketimer fordelt på tre år.

Samarbeid med Fet idrettslag og Sørumsand idrettsforening

For å velge toppidrett må eleven være aktiv innenfor fotball og ha tilhørighet i en klubb. Sørumsand vgs har inngått et samarbeid med Fet idrettslag og Sørumsand idrettsforening med mål om å utvikle god kvalitet i tilbudet. Opplæringen i Toppidrett vil derfor foregå både på skolens lokasjoner og på klubbenes anlegg, og klubbtrenere vil delta i opplæringen i samarbeid med faglærer. Tett samarbeid mellom trenere fra klubbene og faglærer vil være en nøkkel for at elevene skal videreutvikle individuelle ferdigheter og sikres riktig belastning. Det vil derfor bli utarbeidet individuelle treningsopplegg basert på ønsker fra klubbtrener, spiller og faglærer.

Spørsmål om Toppidrett kan rettes til vibeken@viken.no

Har du forslag på nye æresmedlemmer?

Postet av Sørumsand IF den 27. Jan 2022

På årsmøtet 29. mars er neste utnevnelse av evt nye æresmedlemmer. Har du noen kandidater som du synes fortjener denne utmerkelsen? Da vil vi gjerne høre fra deg innen 15. februar. Send ditt forslag på mail til leder av æresmedlem komitéen Vidar Granaas - vg@wj.no. 

Statuttene for utnevnelse kan du lese om her:

Statutter for utnevnelse av æresmedlemmer i Sørumsand IF - 2014.02.06.docx


Det er viktig at du begrunner forslaget veldig godt, slik at det får en forsvarlig behandling i æresmedlemskomiteen og Hovedstyret. Forslag som ikke inneholder tilstrekkelig begrunnelse vil ikke bli vurdert eller returnert for ytterligere informasjon.
Tagging i Idrettsparken

Postet av Sørumsand IF den 12. Jan 2022

Natt il 20. desember ble det tagget i stor størrelse på utsiden av veggen til SIF Hallen. Taggingen måler ca 12x2 meter, har signaturen "Furfy" og er godt synlig. Man kan ikke unngå å legge merke til dette hærverket. Det er 2 relativt voksne menn som blir kjørt hit med en bil og de har med seg hver sin veske/bag. De er målrettet og bevisste og vet godt hva de skal gjøre. Dette er en planlagt handling. De bruker ca 20 minutter på taggingen og alt gjøres i et rolig tempo.

Dette er hærverk og ikke grei oppførsel.

Vi har anmeldt forholdet til politiet og gitt dem opptak fra video-overvåkningen vår.

Hvis det er noen som kjenner til de som har gjort dette eller vært borti signaturen "Furfy" tidligere, vil vi gjerne ha informasjon om dette. Ta evt kontakt med daglig leder Tonja M. Orderud.