Tørr og brun gressbane

Postet av Sørumsand IF den 7. Jun 2024

Vi har fått mange spørsmål og kommentarer om hva som hare skjedd med den flotte gressbanen vår som nå fremstår som både brun og tørr. Det skyldes at vanningsanlegget vårt dessverre er midlertidig ute av drift. Anlegget henter vann fra Glomma via en pumpestasjon. Denne pumpen krever tilgang til strøm for å fungere og denne strømmen har vi i alle år fått via det gamle renseanlegget som ligger i enden av parkeringsplassen ned mot Glomma. Det lille bygget fikk seg en ordentlig trøkk etter at stormen "Hans" var på besøk i fjor høst og alt av elektrisk utstyr ble ødelagt. Det er kommunen som eier bygget, men de ønsker ikke å bruke midler på å reparere dette siden bygget likevel skal rives på ett eller annet tidspunkt.

Siden det skal bygges en ny svømmehall og flerbrukshall på gressområdet, er vi litt forsiktige med å etablere dyre løsninger som kun skal vare et par år. Men vi er i gang med å se på midlertidige løsninger, slik at vi får anlegget i gang igjen og regner med at det lar seg ordne i løpet av kort tid. I mellomtiden håper vi at det kommer nok regn til at gresset tar seg opp igjen.
Rehabilitering av kunstgressbaner i Idrettsparken i sommer!

Postet av Sørumsand IF den 7. Jun 2024

Den eldste kunstgressbanen (KG1) vår ble anlagt i 2008 og er overmoden for utskiftning. En kunstgressbane har i utgangspunktet en levetid på ca 10 år, men med vår fantastiske banemester Finn Kleven, har den holdt seg bemerkelsesverdig godt langt utover de 10 årene!

På årsmøtet i mars, ble det vedtatt at vi skal rehabilitere KG1 i 2024.

Siden både Lillestrøm Kommune og nå Akershus Fylkeskommune kun aksepterer miljøvennlige kunstgressbaner, har vi (Hovedstyret, administrasjonen og styret i fotballgruppa) brukt det siste året til å sette oss grundig inn i hvilke alternativer som finnes på markedet. Etter nøye vurderinger vedtok Årsmøtet at vi skal legge en ny kunstgressbane med et miljøvennlig innfyll som heter BioFlex Eco. Dette er sand som er coated (belagt) med cellulose og er dermed 100% miljøvennlig. Banen blir levert av Unisport Saltex AS. Hvis vi ikke hadde valgt en miljøvennlig løsning, vil vi heller ikke få spillemidler. Det er vi avhengig av for å kunne klare finansieringen samtidig som vi bidrar til å redusere bruken av gummigranulat i naturen.

Vi har også vurdert undervarme, men med mange hundretusen i årlige økte energikostnader, har vi ikke økonomiske muskler til å klare dette. 

Vi benytter også anledningen til å skifte lysanlegget til LED-lys og dette leveres av det lokale firmaet Glomma Elektro.

Den nyeste kunstgressbanen vår (KG2), har dessverre vært preget av flere humper - såkalte svanker - spesielt på langsidene. Årsmøtet vedtok at vi også skal gjøre noen tiltak for å prøve å utbedre disse svankene. Banen skal tømmes for gummi/sand, skjære opp dekket 2 m utenfor sidelinjen og 5 m inn på banen, rulle opp, grave drènsgrøft, fylle ny masse, avrette, legge på plass og lime. Dette vil bli gjort samtidig som KG1 blir rehabilitert.

Det ble laget et omfattende dokument vedr denne rehabiliteringen til årsmøtet og vi oppfordrer alle som er interesserte i mer detaljert informasjon om å lese dette.

Arbeidet starter allerede 25. juni og skal være ferdig senest 1. august. Det betyr at det går minimalt utover ordinær aktivitet og når alle er tilbake fra sommerferie, har vi en flunkende ny kunstgressbane og en mye bedre bane nummer 2. 

Vi gleder oss!!!